♥ Followers ♥

1 August 2013

Apa itu Arthritis - Sakit Sendi

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Tahukan anda? 
Satu daripada lima orang di Malaysia 
akan mengidap penyakit arthritis.


Apa itu Arthritis?

Athritis adalah penyakit sendi yang juga dikenali sebagai penyakit radang sendi. Arthritis juga merupakan penyakit kronik pada sendi-sendi dan juga melibatkan beberapa organ-organ lain. Pada usia 30 sehingga 50 tahun, seseorang itu akan lebih berisiko untuk mendapat penyakit ni, Wanita yang belum mengalami putus haid pula adalah lebih berisiko untuk mendapat penyakit Arthritis ini berbanding kaum lelaki.

Simptom-simptom sendi yang tidak sihat :

✓ Ketegangan
✓ Lenguh
✓ Bengkak
✓ Kesakitan
✓ Sendi berbunyi bila di gerakkan

Jenis - jenis sendi yang tidak sihat : Arthritis

1) Rheumatoid arthritis (RA) 


•Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA . 

2) Osteoarthritis (OA) 


•Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain. 
•Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

3) Seliuh


•Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi. 
•Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak. 

4) Tendinitis


•Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi. 
•Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.


Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.


Kajian klinikal mendapati ekstrak boswelia dalam Advanced Joint Health Tablet berkesan dalam masa 5 hari pengambilan dan ia lebih berkesan berbanding jenama terkemuka Osteo Bi-Flex®1 dalam kategori yang sama.


Jika anda seorang yang memeliki kehidupan yang aktif dan sentiasa ingin bebas bergerak, adalah sangat sesuai untuk anda miliki vitamin ini. Hubungi erna untuk dapatkan harga keahlian istimewa. Vitamin ini juga adalah sangat baik jika di ambil oleh golongan warga emas.

JIKA BERMINAT UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DENGAN HARGA KEAHLIAN ISTIMEWA, BOLEH PM ERNA SEPERTI DETAIL DIBAWAH INI,


Jika anda nak beli produk SHAKLEE dengan harga ahli ataupun nak COD area PUCHONG, SHAH ALAM, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, PETALING JAYA boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...