Curang Tak Best

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Minggu lepas tengok rancangan '3 Ustazah', 'Semanis Kurma', 'Kalau Dah Jodoh' tajuk setiap rancangan ini..lain-lain. Tapi, motif perbincangan semuanya hampir-hampir sama. Banyak kali juga tanpa sedar..terangguk-angguk kepala sendiri. Tanpa sedar juga keluar air mata mengenangkan salah silap jahilnya dulu kala. Syukur Allah masih beri izin untuk menikmati nikmat terindah serta anugerah tiada taranya sekarang ini.

Banyak perkara yang kita rasa pada mulanya halal..tiada salah..niat baik nak membantu..tapi tanpa kita sedar sikit-sikit jalan maksiat serta kemungkaran terbuka sebenarnya. Syaitan joget-joget suka bukan main sebab misi makin berjaya. Jangan sibuk-sibuk nak tuding orang sana sini. Kita tengok muka masing-maisng depan cermin. Muka suci murni macam bayi baru keluar dari perut. Tapi, siapa tahu pengalaman serta perjalanan anda setiap satunya? Anda  sendiri tahu ke apa yang mereka lalui? Orang yang anda tuding-tuding jari tu la..anda tahu semua ke? Yeke tahu? Allah jua Maha Mengetahui. 


Semoga mampu menjadi ummi hebat kepada anak-anak. Ummi yang penuh dengan pengalaman hidupnya. Jatuh bangun hidupnya. Bukan suci! Bukan nak bermuka-muka. Bukan nak berdoa di muka buku atau dalam blog ini. Cuma..berkongsi. Saling mengingati. 

Ramai pula LIKE status di atas ni ^___^

Jagalah hati, jangan kotori..

Belajar dari pengalaman lalu

Alhamdulillah syukur

JIKA BERMINAT UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE, BOLEH PM ERNA SEPERTI DETAIL DIBAWAH INI,


Jika anda nak beli produk SHAKLEE dengan harga ahli ataupun nak COD area PUCHONG, SHAH ALAM, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, PETALING JAYA boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment