BILA WAKTU ATAU TEMPAT TERBAIK DOA DIMAKBULKAN?

BILA WAKTU / TEMPAT TERBAIK DOA DIMAKBULKAN? - Bila berdoa, kita pasti ingin ia diterima. Bila bertanya ustaz, banyak jawapan diterima waktu dan lokasi doa terbaik. Tapi inginkah sahabat semua jika saya kongsikan SATU TIPS PALING POWERFUL utk berdoa?


Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang,

Terpanggil untuk share info ini dalam blog kesayangan erna. Sebabnya ramai diantara kita yang berdoa, tetapi sekadar berdoa. Berdoa yang tidak ada tertib dan tidak sungguh-sungguh adalah merugikan. Sedang kita tahu Allah sentiasa menunggu kita hamba-hambaNya berdoa memohon dengan sepenuh hati.


Tips paling powerful waktu dan tempat terbaik berdoa ini erna petik daripada wall ustaz Mohammad Asraff Ayob. Erna mengenali ustaz ini ketika erna menghadiri kelas bersama DAO. Setiap yang dikongsikan di wall fb ustaz sangat bermanfaat. Jom kita kenal pasti Tips paling powerful waktu dan tempat terbaik untuk berdoa.

WAKTU / TEMPAT TERBAIK DOA DIMAKBULKAN tersebut adalah:-


1) Selepas solat : kerana kita baru menunjukkan kepatuhan kpd-Nya.
2) Tawaf di kaabah : kerana ia waktu ketaatan yangg sempurna.
3) Sepertiga malam : kita show ketaatan kepada Allah pada 'waktu tersukar'.
4) Ramadhan : kerana dalam sebulan kita penuhinya dengan ketaatan.

Dan yang paling best nasihat beliau ialah:-

"KETIKA BERDOA, BERDOALAH UNTUK KITA DAN SELURUH ANAK CUCU KETURUNAN KITA SAMPAI HARI KIAMAT JADI ANAK SOLEH. "

Doa untuk diri sendiri dan seluruh keturunan jadi anak soleh diamalkan oleh Nabi Ibrahim dan dari keturunan bagindalah lahirnya Penghulu Seluruh Nabi iaitu Nabi Muhammad s.a.w...

Kerana kita sedang 'dealing' dengan Tuhan yang khazanah kekayaanNya unlimited
REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI ERNA;


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SERI KEMBANGAN, SHAH ALAM, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, PETALING JAYA boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment