OSTEMATRIX SHAKLEE: KENAPA MAKAN OSTEMATRIX BANTU TIDUR LEBIH LAMA DAN LEBIH LENA

Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang,


National Sleep Foundation (NSF) , melaporkan hampir enam daripada sepuluh rakyat Amerika mempunyai masalah insomnia dan tidur. Masalah dialami mereka ini sekurang-kurangnya beberapa malam dalam seminggu. Insomia ditakrifkan sebagai " Ketidakmampuan untuk tidur atau tidur lena lebih lama untuk merasa rehat, terutama apabila masalah ini berterusan dari masa ke masa . 

" Dalam usaha untuk mengatasi masalah ini, sebanyak 25 peratus daripada orang di Amerika Syarikat menggunakan ubat-ubatan untuk membantu mereka tidur. Adalah sangat tidak baik bila mengamalkan ubat tidur.


Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh Menyebabkan Anda Berjaga

Dari pandangan pakar nutrisi, beberapa kajian mendapati terdapat beberapa vitamin dan mineral yang berkesan dalam membantu kita untuk tidur dan lena sepanjang malam. James F. Balch seorang doktor dan penulis buku Prescription for Nutritional Healing memberitahu:

" Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh menyebabkan kita berjaga beberapa jamdan tidak boleh kembali tidur jika terjaga"

Kalsium sangat berkait rapat dengan kitaran tidur. Dalam satu kajian, yang telah diterbitkan di European Neurology Journal, penyelidik mendapati tahap kalsium dalam badan adalah tertinggi ketika kita tidur paling lena, seperti dalam fasa REM (rapid eye movement). Kajian juga mendapati gangguan dalam tidur terutama apabila kehilangan fasa REM adalah berkait dengan kekurangan kalsium. Untuk mendapatkan tidur yang lena kembali, tahap kalsium dalam badan juga perlu normal.

Willian Sears, seorang doktor memberitahu

"Kalsium membantu minda menggunakan asid amino tryptophan untuk menghasilkan bahan melatonin, sejenis bahan yang membantu untuk tidur. Ini membuktikan kebanyakan produk bersusu mengandungi kedua-dua bahan (kalsium dan tryptophan), makanan yang boleh membantu kita untuk tidur"

Kekurangan Magnesium Menyebabkan Insomnia

Sebab utama insomnia yang kronik adalah kekurangan magnesium. Tidur juga terganggu akibat banyak kali terbangun ketika tidur. Kajian juga mendapati kandungan magnesium yang tinggi dalam badan dan aluminum yang rendah boleh menyumbang tidur yang lebih lena. Kajian ini telah dibuktikan oleh James Penland di Human Nutrition Research Center di North Dakota. 

Secara keseluruhannya, kadar pengambilan kalsium dan magnesium yang seimbang mampu memberikan kesan terbaik dalam menyumbang kepada tidur yang lebih lena.

Kenapa kita memilih Ostematrix untuk tidur yang lebih lena dari jenama lain? Kerana Ia mempunyai;
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya

  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Harga Sebotol: RM61 - 120bj

** BELIAN PROMOSI MARCH 2014 anda hanya perlu membayar untuk 6 botol..tapi dapat 7 botol ostematrix (120bij). Bernilai RM366.00. Nak lagi jimat?? Anda hanya perlu menambah Rm65.00 untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih murah. Keahlian adalah seumur hidup.

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI ERNA;


Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SERI KEMBANGAN, SHAH ALAM, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, PETALING JAYA boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Share this:

, ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment