Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan

Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang,

Set Berpantang Shaklee adalah antara yang mendapat sambutan hangat serta mendapat permintaan yang tinggi bagi ibu moden hari ini. Bagus bukan jika kita beli set berpantang yang boleh dimakan tidak kira kita bersalin secara normal mahupun secara pembedahan.

Biasa kita dengar wanita mahu melahirkan anak secara normal. Tetapi, siapalah kita untuk melawan takdir Allah. Ramai juga kawan-kawan erna yang tiba-tiba doktor bagitahu perlu melahirkan anak secara pembedahan. Terkejut si ibu dan bapa. Nak tak nak..perlu juga keluarkan anak yang di nantikan dari rahim ibu secara pembedahan.

MENGAPA ANDA MEMERLUKAN CAESAREAN SECTION? (Bersalin Pembedahan)

Laporan mengenai bersalin secara pembedahan (caesarean deliveries) menyatakan, 50% adalah dirangcang iaitu dinamakan ‘elective caesarean’; manakala 50% selebihnya adalah emergency caesarean (pembedahan kecemasan).

‘Elective Caesarean’ adalah diperlukan untuk:

1. Kandungan kembar
2. Bayi dalam kedudukan sonsang (punggung/kaki di bahagian bawah) atau bayi dalam kedudukan melintang.
3. Plasenta Praevia (plasenta menghalang salur kelahiran) 
4. Ibu mengalami darah tinggi yang serius.
5. Mempunyai sejarah kompilkasi pada kelahiran sebelumnya

‘Emergency Caesarean’ diperlukan apabila :

1. Untuk mengelak komplikasi ketika bersalin contohnya bayi terjerut oleh tali pusat.
2. Bukaan serviks tidak memadai.
3. Kedudukan bayi tidak sesuai untuk kelahiran melalui faraj.


Menyedihkan jika si ibu telah beli set berpantang yang tidak boleh dimakan oleh ibu yang melahirkan anak secara pembedahan. Pembaziran disitu. Rugi betul. Kalau boleh pun, terbeli pula yang jenis panas serta tidak sesuai untuk anak yang baru lahir jika anak itu minum susu ibu. Bertambah rugi.

Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan adalah pilihan terbaik untuk para ibu yang melahirkan bayi secara pembedahan. Istimewanya Set Berpantang Shaklee adalah ia boleh dimakan oleh ibu yang melahirkan anak secara normal mahupun secara pembedahan. Jimat! Persediaan yang berbaloi kerana boleh dimakan dalam apa-apa situasi si ibu.

Set Bersalin Basic / Asas (4 Vitamin)

Vitalea, B-Complex, Vitamin C dan Zinc

Set Bersalin + Penyusuan

Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Zinc, Alfalfa dan ESP


B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Sustained Release Vita-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

Zinc Complex 
Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.


Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Pembelian setiap set ini adalah mengikut keperluan dan budget si ibu. Jika anda tidak pasti apakah set yang bersesuai dengan keperluan anda, anda boleh terus hubungi erna dan erna akan sarankan set yang bersesuaian. 

Jom kita baca testimoni Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan;

Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan
Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan

Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan
Set Berpantang Shaklee Untuk Pembedahan


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 


REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI ERNA;Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SERI KEMBANGAN, SHAH ALAM, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, PETALING JAYA boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Share this:

, ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment