Jangan Tinggal Solat

Surat Cinta Tentang Solat | Assalammualaikum...semalam geng bisnes dalam group erna, seorang leader dalam grop erna ada kongsikan Surat Cinta Tentang Solat. Leader ini adalah seorang Pensyarah UniMAP yang mana mdm ini pernah mengajar erna di UniMAP dulu. Sekarang kami sama-sama rakan bisnes dan ini anak Shaklee erna yang kuat semangat. Semoga beliau terus berjaya dalam kerjaya dan bisnes Shaklee yang beliau usahakan sekarang ini. 

Semoga sahabat dan kenalan erna di alam maya yang baca Surat Cinta Tentang Solat dapat hayati apa yang bakal anda baca dibawah ini. Semoga ianya dapat dipanjang-panjangkan dan anda juga boleh share untuk jadikan ia surat cinta kasih sayang anda kepada kenalan anda yang lain. 

..Bila engkau anggap solat itu hanya sebagai kewajiban, maka kau akan terburu-buru mengerjakannya &
tak akan menikmati hadirnya Allah saat kau mengerjakannya.

..Anggaplah solat itu Pertemuan yg kau nanti dgn Tuhanmu.
..Anggaplah solat itu sebagai cara terbaik kau Bercerita dengan Allah.
..Anggaplah solat itu sebagai kondisi terbaik untuk kau berkeluh kesah dgn Allah SWT.
..Anggaplah solat itu sebagai seriusnya kau dlm bermimpi.

..Bayangkan ketika "Azan berkumandang," Allah melambai kepadamu utk mengajak kau lebih dekat denganNya.
..Bayangkan ketika kau "Takbir," Allah melihatmu, Allah tersenyum untukmu dan Allah bangga terhadapmu.
..Bayangkanlah ketika "Rukuk," Allah menampung badanmu hingga kau tak terjatuh, hingga kau merasakan damai dalam sentuhan-Nya.
..Bayangkan ketika "Sujud," Allah mengalas kepalamu. Lalu Dia berbisik lembut di kedua telingamu: "Aku mencintaimu wahai hambaKu."
..Bayangkan ketika kau "Duduk di antara 2 sujud," Allah berdiri gagah di depanmu, lalu mengatakan: "Aku tak akan diam apabila org mengusikmu."
..Bayangkan ketika kau memberi "Salam," Allah menjawabnya, lalu kau jadi manusia berhati bersih.

..Masya Allah.. sungguh nikmat solat yg kita lakukan. Allahuma,

Ya Rahman Ya Rahim Ya Wadud.REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI ERNA;Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SERI KEMBANGAN, SHAH ALAM, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, PETALING JAYA boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment