Multivitamin Penting Kepada Ibu Menyusu?

Vitalea Multivitamin & Multimineral Hebat | Assalammualaikum kepada semua pengunjung blog ummi erna :)


Entry sebelum ini ada erna kongsikan mengenai Set Penyusuan 3M. Set tambah susu 3M ini sememangnya menjadi pilihan ramai. Ramai yang ajukan soalan kepada erna "boleh ke nak alfalfa sahaja untuk tambah susu badan?.." ada juga yang cakap.. "Milk Booster Shaklee Alfalfa Complex kan? saa nak tu je.." Ternyata soalan seperti ini timbul bila si ibu masih tidak faham konsep sebenar Set Penyusuan Shaklee dan apakah fungsi sebenar setiap satu vitamin dalam Set Penyusuan. Bukan sekadar milk booster semata.

Sebelum erna berkongsi lebih lanjut, erna nak anda para ibu yang menyusukan anak atau anda yang ada masalah penyusuan..berfikir sejenak apa yang akan erna nyatakan ini. 

Bayangkan sebuah kereta yang hendak bergerak. Adakah cukup hanya meletakkan minyak petrol, minyak diesel sahaja? Pasti tidak lengkap bukan? Kita perlukan minyak hitam, minyak stering, minyak pelincir, perlu service engin, perlu check tayar dan lain-lain. Jika kita bawa je kereta tanpa buat pemeriksaan selain isi minyak, kereta memang tetap boleh berjalan. Tetapi berapa lama mampu bertahan? Sekejap sahaja dah rosak.

Begitulah kondisi badan seorang ibu yang menyusukan anak =)

Dalam entry sebelum-sebelum ini, ada erna nyatakan fungsi setiap satu vitamin dalam Set Penyusuan 3M. 

Dan.....untuk entry kalini seperti tajuk yang anda baca, erna nak cerita spesifik mengenai Multivitamin / Vitalea.

Bagi yang masih belum mengenali Vitalea Iron Formula, lihat dibawah ini..

Vitalea Shaklee Multivitamin Terbaik

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah 
kerosakan fungsi imun berpunca daripada 
radikal bebas

 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan 
tulang

 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan 
rentak jantung, otot, dan fungsi saraf

 2 kali lebih Beta karotenauntuk membentuk 
vitamin A yang lebih biopotent

 3 kali lebih selenium untuk melindungi 
paru-paru, kolon dan prostat

 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong 
proses pembinaan tulang

 6 kali lebih boron untuk menyokong 
kesihatan tulang

 10 kali lebih Biotin yang menyokong 
proses pengeluaran tenaga

Jadi mengapa ibu mengandung dan ibu menyusu perlukan Vitalea?


- Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-

* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* perairan / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Nampakkan betapa pentingnya kita ibu yang menyusu ni ambil Vitalea / Multivitamin? Bukan hanya Alfalfa sahaja.

Jom mendaftar sebagai ahli! Sekarang ini ada promosi dapat PERCUMA Vitalea bagi sesiapa yang mendaftar sebagai ahli Shaklee. Hubungi erna untuk info lanjut ye..

REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, BOLEH HUBUNGI ERNA;Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD AREA PUCHONG dan kawasan sekitar, anda boleh hubungi erna untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Erna akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Share this:

, , , , , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment